Nyújtsd ki mennyből

Mikor:
augusztus 16, 2017 @ 7:30 du. – 9:00 du. Europe/Budapest Időzóna
2017-08-16T19:30:00+02:00
2017-08-16T21:00:00+02:00
Hol:
Szegedi Dóm
Szeged
Dóm tér 1
6720 Magyarország
Kontakt személy:

 

orgonapont2017

“NYÚJTSD KI MENNYBŐL” – ORGONAPONT

SZEGED – SZEGEDI DÓM – 2017. 08. 16. 19:30
“Nyújtsd ki mennyből” – OrgonaPont
Előadók

Sebestyén Márta – ének
Szamosi Szabolcs – orgona

Műsor

Kyrie, “A fényes Nap” népdal
Passacaglia (improvizáció a “Fényes nap” témára)
J.S. Bach: C-dúr toccata
“Nyújtsd ki mennyből”
Békési-Marton Cs.: Szép liliomszál
Improvizáció: “Áldj meg minket”
Tolcsvay L.: Kyrie, Sanctus (részlet a Magyar Mise-ből)

Népdal orgonaszóra – első hallásra meglehetősen szokatlannak tűnik a párosítás, ezért is ígérkezik különleges zenei csemegének az a koncert, amelyet Sebestyén Márta népdalénekes és Szamosi Szabolcs orgonaművész közösen ad. Sebestyén Márta, aki több száz fellépéssel a háta mögött meglehetősen rutinos koncertező, mégis nagy izgalommal készül a műsorra, hisz számára is újdonság a népzene és az orgonaszó ilyetén párosítása. Sebestyén Márta Kossuth, Liszt Ferenc-, Príma Primissima és UNESCO-díjas előadóművész előadásában magyar népdalok és egyházi népénekek csendülnek föl, szólóban éppúgy, mint orgonakísérettel. Ehhez Szamosi Szabolcs maga készítette el hagyományos dallamok orgona-átiratait. Mint megtudtuk tőle, hallhatjuk kortárs hazai szerzők kompozícióit is, így Koloss István Tinódi-dallamokra írt, latin egyházi szövegű szerzeményeit, valamint egy részlet Tolcsvay László Magyar Miséjéből is, amelyet a szerző Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs részére írt át. A hangversenyen ének és orgona egyenrangú szerepet kap, hol közösen, hol szólóban varázsolva el a hallgatóságot. Miként már megszokhattuk, a koncert elmaradhatatlan része a hangszeres improvizáció.

Jegyár: 1 900Ft
Kedvezmény:
Jegyek válthatók a www.jegymester.hu oldalon, a szegedi Filharmónia Jegyirodában (Szeged, Klauzál tér 7.), és a koncert előtt a helyszínen.

Kedvezményes jegyár diákok, nyugdíjasok és Filharmónia Magyarország bérlettel rendelkezők számára: 1500 forint.
További kedvezmény: Amennyiben valaki felmutat az OrgonaPont 2017 programsorozat bármely 2 koncertjéről 1-1 belépőjegyet, akkor a 3. koncertre ingyenes a belépés.