Koncertek

Az alábbi naptár koncertek és egyéb nyilvános fellépések információit tartalmazza. A “+” jelre kattintva megtekintheti az esemény részleteit ezen az összefoglaló oldalon is. Az esemény önálló oldalára az esemény sávjára vagy a naptárlapra kattitva jut el, ahol további hasznos információkat talál (például: Google térkép navigáció az esemény helyszínére). Amennyiben a Szervező online jegyértékesítést is biztosít, közvetlen elérést nyújtunk a jegy megvásárlásához. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a jegyek értékesítése teljes egészében a Szervező felelőssége, jelen honlap kizárólag jóhiszemű tájékiztatást nyúlt a Szervező által meghirdetett információk alapján. Találkozzunk ott!

Sze
29
pén
Amikor az atyafiak együtt muzsikálnak @ Eger, Református Templom
Sze 29 @ 6:00 du. – 7:30 du.

[:hu]atyafi_facebook

Zsoltárok, népdalok, énekelt versek

Sebestyén Márta, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos

Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos, a Kaláka együttes két alapító tagja, és a világszerte főleg népdalénekesként ismert Sebestyén Márta, 1997-ben Tizenöt Zsoltár címen közös lemezt adtak ki, melyen a Bibliából választott, Sumonyi Zoltán által versbe szedett zsoltár-parafrázisok szerepeltek. A lemezből később TV-film is készült, és a trió sok helyen koncertezett is ezekkel a Gryllus Dániel által írt dalokkal.

Az összeállítás gerincét is ezek a zsoltárok alkotják, kiegészítve a Gryllus testvérek énekelt verseivel (Ady, József Attila, Kosztolányi, Weöres Sándor, Kányádi, stb), és Sebestyén Márta népdalaival, melyeket a szereplők hol külön-külön, hol közösen énekelnek, gitárral, citerával, furulyával muzsikálva együtt, úgy, ahogy az atyafiak a 133. zsoltár címként választott sorában.[:]