Koncertek

Az alábbi naptár koncertek és egyéb nyilvános fellépések információit tartalmazza. A “+” jelre kattintva megtekintheti az esemény részleteit ezen az összefoglaló oldalon is. Az esemény önálló oldalára az esemény sávjára vagy a naptárlapra kattitva jut el, ahol további hasznos információkat talál (például: Google térkép navigáció az esemény helyszínére). Amennyiben a Szervező online jegyértékesítést is biztosít, közvetlen elérést nyújtunk a jegy megvásárlásához. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a jegyek értékesítése teljes egészében a Szervező felelőssége, jelen honlap kizárólag jóhiszemű tájékiztatást nyúlt a Szervező által meghirdetett információk alapján. Találkozzunk ott!

nov
25
szo
Kaláka – Sebestyén Márta @ Marczibányi Téri Művelődési Központ
nov 25 @ 7:00 du. – 8:30 du.

[:hu]kalaka

Akusztikus koncert felnőtteknek

Vendég: Sebestyén Márta

BECZE GÁBOR, GRYLLUS DÁNIEL, GRYLLUS VILMOS, RADVÁNYI BALÁZS[:]

dec
20
sze
Sebestyén Márta karácsonya @ MÜPA
dec 20 @ 7:00 du. – 8:30 du.

[:hu]marta-judit_fbsize

Ma nagyon nehéz megállni, várakozni, elcsendesedni. A legtöbb embert zavarja a csend és képtelen várni. Az advent ebben tud nekünk segíteni. A Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas Sebestyén Márta adventi műsorában felcsendülő dalok és zenék évszázadokon és népeken ívelnek át, felhasználva az írott források és a szájhagyomány gazdag hagyatékát. Sebestyén Márta azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, akik változások és változtatások nélkül képviselik itthon és világszerte a tradicionális magyar kultúrát, koncertjein életre kelti a Bartók és Kodály által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt. Tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta. Szinte nincs olyan ország, ahol Sebestyén Márta ne képviselte volna a magyar kultúrát, akár szólóban, akár zenésztársaival együtt.

“Háborgó világunkban a karácsony az, amikor esély van a békességes szép hangulatokra: még a lövészárkokban is szólt a Mennyből az angyal a világháborúban.” (Sebestyén Márta)

Sebestyén Márta (furulya, ének)
Andrejszki Judit (csembaló, ének)
Szabó Zoltán (duda)
id.Szerényi Béla (tekerőlant)
ifj.Szerényi Béla (tekerőlant)
Mutapcsics Midhat (ütőhangszerek)
Sofia Labropouluo (kanun)

A KEZDÉS IDŐPONTJA VÁLTOZHAT![:]