Sebestyén Márta a Gombold újra! zsűrijében

gomboldlogoA Gombold újra! pályázat és a hozzá kapcsolódó bemutatók és kiállítások során 2011 óta számos hazai tervező munkáit ismerhette meg a szélesebb közönség.

2012-ben a pályázat az elsőhöz hasonló, a magyar öltözködési hagyományok felelevenítését céljául kitűző tematikával folytatódott, a program pedig kibővült: a rendezvényen tehetséges magyar divattervezők mutatták be a 2012/2013 őszi-téli kollekcióikat a versenyprogram mellett, valamint konferencia és vásár segítette a magyar divat megismertetését az érdeklődőkkel.

2013-ban a Gombold újra! egy újabb szintre lép: immár a három napos divatesemény, a Central European Fashion Days részeként a rendezvénnyel párhuzamosan a pályázat is elindul a nemzetköziesedés útján. A Gombold újra! Közép-Európa pályázat ezúttal a közép-európai kulturális értékek által ihletett pályamunkákat vár, ezáltal ráirányítva a figyelmet a régió szellemi örökségére és a négy visegrádi ország (Csehország Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös kulturális identitásában rejlő lehetőségekre.

Fontos megemlíteni a zsűrit is, amelyben divatmagazinok (fő)szerkesztői, neves egyetemek oktatói és elismert művészek vesznek részt: Zsótér László, Anda Emília, Wojciech Dziedzic, Harmati Hedvig, Dana Kleinert, Olo Krizová, Simonics Ildikó, Jacek Klak, Kopek Gábor, Luu Anh Tuan, Jakub Polenka, Sebestyén Márta, Mária Stranekova, Szűcs Péter, Zoboki Gábor.

tervzsuri

döntőzsuri

Vélemény, hozzászólás?

error: Content is protected !!