Magánmesék közterekről

Pest-budai séták

2012. december 11-én a közismert sétatársak és a szerzők, valamint több tucat érdeklődő jelenlétében mutatták be a Heti Válasz legújabb könyvét, a Pest-budai séták című kötetet az Erzsébet téri Design Terminálban.

A bemutatón megjelent András Ferenc, Balogh Gábor, Balázs Géza, Geiger György, Ekler Dezső, Fábry Sándor, Kelemen Barnabás, Klinghammer István, Kubik Anna, Pál Ferenc atya és Sebestyén Márta. Így a kerületekhez kötődő emlékekről és a közös sétákról tartott személyes beszámolók mellett Pál Feri atya gondolatai, Sebestyén Márta adventi éneke, Kubik Anna által előadott Lackfi János-vers és Fábry Sándor poénjai is emelték az est fényét.

Huszonhárom kerület, huszonhárom híres ember szemével és emlékeivel – foglalhatnánk össze egy mondatban a kötet tartalmát, ám a Pest-budai séták nem egyszerű budapesti útikalauz. A kötetben az 1,7 milliós főváros új arca tárul az olvasó elé. Turisztikai nevezetességek, kultúrtörténeti szempontból fontos emlékek, feltáratlan, eldugott értékek neves személyiségek bemutatásában, emlékeikkel gazdagítva – ahogy még senki sem látta, csodálatos képekkel illusztrálva. A sétákon templomtoronyba mászhatunk Sebestyén Mártával (I. kerület), beülhetünk egy presszóba Korniss Péterrel (V. kerület), benézhetünk Belső-Erzsébetváros kopott, szűk utcáiba Ekler Dezsővel (VII. kerület), otthon lehetünk Kispesten Jókai Annával (XIX. kerület) és barangolhatunk a külvárosban Kubik Annával (XXII. kerület).

Forrás: mmakademia.hu 

Olvassa el kapcsolódó könyvbemutatónkat is!

Vélemény, hozzászólás?

error: Content is protected !!