Sebestyén Márta a Vajdaságban

Sebestyén Márta a Vajdaságban, Topolyán és Szabadkán Andrejszki Judittal lép fel – A két művésznő a Zengő Délvidék vendége is lesz

RégizeneVajdasági vendégszereplésre érkezik a jövő hét végén Sebestyén Márta, világhírű, Unesco Békedíjas, Liszt Ferenc-díjas és Kossuth-díjas művész. A népdalénekesnő Erdőkön, mezőkön járó című összeállításával az októberben Bácskossuthfalván megalakult Élet Szövetsége polgárok egyesülete meghívására érkezik Vajdaságba. Először Topolyán, a művelődési házban ad koncertet csütörtökön, január 24-én este hét órától. Erre a fellépésre Topolyán lehet belépőket vásárolni. Pénteken este Szabadkán, a városháza dísztermében lépnek fel Andrejszki Judittal. Ez a koncert jótékonysági jellegű, a bevételt teljes egészében a Vajdaságban Lurkóházakat működtető Poverello Alapítvány kapja meg. A belépőjegy erre a koncertre 500 dinár, jegyeket pedig a 064-80-55-033-as telefonszámon lehet foglalni. Az érdeklődés hatalmas, így a jegyfoglalásokat a jelentkezés sorrendjében tudják fogadni, a korlátozott nézőszám miatt.

Sebestyén Mártát vajdasági koncertkörútján Andrejszki Judit orgona- és csembalóművész, a magyar régizenei élet emblematikus alakja kíséri.

A két művész szombaton Temerinben a Zengő Délvidék című népzenei szemle vendége lesz, ahol szintén meglepetéssel készülnek a szemle részvevőinek.

Forrás: magyarszo.com, Szerző: Tómó Margaréta, Fotó: Perger László

Vélemény, hozzászólás?

error: Content is protected !!