Sebestyén Márta a Vatikáni Rádióban

„Szeretetből jöttél a világra” – exkluzív stúdióbeszélgetés Sebestyén Márta előadóművésszel a Vatikáni Rádióban / 2013. június 3.

Június 2-án, vasárnap este felkereste szerkesztőségünket Sebestyén Márta, Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas népdalénekes. A beszélgetés során megtudjuk, hogy a római magánlátogatás is a töltekezést szolgálja, a város különleges, történelmi légköre, a Vatikán vallási kisugárzása beleolvad az énekesnő művészetébe. Meghatározó volt gyermekkora, amely különösen fűződik az Árpád-kori csempeszkopácsi templomhoz. Az ott élő emberek vallásossága, az ott elmélyített hit mindig jelen van a művésznő énekeiben, a világ bármelyik részén lépjen is fel.

A világhírű előadóművész 2010-ben UNESCO díjat kapott. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete „Művész a békéért” címmel tüntette ki Sebestyén Mártát, aki az egyedüli magyar a díjban részesült 45 különböző nemzetiségű művész között. Az UNESCO a kitüntetéssel elismerte, hogy Sebestyén Márta művészetével az emberek, kultúrák, vallások közötti hidak építését szolgálja, egymás jobb megismerését, elfogadását segíti elő.

Forrás: Vatikáni Rádió

Vélemény, hozzászólás?

error: Content is protected !!