Magyar napok Milánóban

Magyar napokon mutatkozik be a 2015-ös milánói expó beharangozójaként Magyarország szombaton és vasárnap Milánó belvárosában.

A május 1-jén kezdődő milánói világkiállítás bevezetésén a részt vevő országok nemzeti napokon mutatkozhatnak be az olasz városban. A magyar napokat szombaton és vasárnap tartják Milánó szívében, a Castello Sforzesco előtti Expo Gate épületegyüttesben – közölte az MTI-vel kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Tájékoztatása szerint az 1848-as megemlékezésen az Expo Gate-ben beszédet mond Szőcs Géza, a magyar pavilon miniszteri biztosa, előadást tart Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és fellép Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes. A két nap során táncház, dzsessz- és világzenei koncertek mellett kulináris élményekkel várják az érdeklődőket, például a Szamos Csokoládé Műhely jóvoltából.

milano

A világkiállítás témáihoz igazodva a rendezvény a kreatív újrahasznosítás jegyében telik. A magyar hétvégén a magyar pavilont építő Carpathia Kft. tájékoztatást ad a befejezéshez közeledő munkálatok menetéről.

A világkiállítások történetében az Életkert Pavilon az első olyan építmény, melynek tervezése során alapelv volt, hogy a pavilon a kiállítási időszakot követően szétszerelhető és újrahasznosítható legyen. Az acélcsavarokkal összeszerelt vázszerkezet jó példa ennek megvalósítására – áll a közleményben.

Az Expo Milano 2015 fél évének magyar programjaira kiírt közbeszerzés nyertese az EuroAtlantic Solution Kft. A pavilon a világkiállítás május 1-jei nyitó napjától várja a látogatókat.

error: Content is protected !!