Sebestyén Márta a DTK Show következő adásában

m1, 2012. november 15., csütörtök, 20:15

A DTK Show következő adásának vendége a számos nemzetközi és hazai elismerésben részesült Sebestyén Márta (UNESCO Artist for Peace).

Messze esett az alma a fájától… vagy mégsem?

A DTK Show csütörtöki adásában a méltán világhírű művésznő azt is elárulja, hogy bizony csak az ő fiai bújtak az asztal alá, amikor egy néptáncos csoport toborzott az óvodában. A ma már huszonéves fiúk egészen más pályát választottak, mint híres édesanyjuk. Bár mindketten önszántukból tanultak klasszikus hangszeren játszani, az idősebb fiú, Álmos breaktáncos lett. A népdalművésztől távol áll a fiúk zenei ízlése, de örömmel fedezi fel, hogy ha áttételesen is, de az ő világukban is helyet kap a népzene.

– Volt már, hogy breakmozdulatot felismertem, hiszen kalotaszegi legényestől csente az oktatójuk a figurát, és be is mutattam egy kis bakugrást a meglepett gyereknek – mesélte D. Tóth Krisztának nevetve.

Az igazi siker nem pénzben mérhető

A Marta’s Song óta az egész világban ismerik Sebestyén Mártát, ennek ellenére az anyagi sikerek mindig elkerülték. Nem bánja, szerinte a valódi elismerést nem pénzben mérik.

– A 6-os villamoson egyszer odajött valaki hozzám, és azt mondta: az Isten áldja meg magát, hogy van nekünk! Ezek a valódi sikerek – magyarázta.

A világhírű előadóművész a DTK Show színpadán a Marta’s Song eredeti, nagyon ritkán hallott változatát is előadja.

Forrás: femina.hu (átirat), Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

error: Content is protected !!