Sebestyén Márta koncertje Sümegen

Sebestyén Márta koncerje Sümegen, a Maultbersch Freskók falai között a Plébánia Templomban, 2013. október 5-én, szombaton 19 órától a Barokk Napon

sumeg_sebestyen_martaSebestyén Márta neve fogalom. A világhírű Liszt-, Kossuth- és Prima Primissima-díjas a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett, Unesco Békedíjas énekesnő azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, akik a tradicionális magyar kultúrát változások és változtatások nélkül képviselik itthon és világszerte. Énekelt a japán császár előtt, de a spanyol király és az angol uralkodó is megismerhette általa a magyar nép dalait.

Tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta. A vallásosság, a hit mindig jelen van a művésznő énekeiben, a világ bármelyik részén lépjen is fel. Sümegen, az Erdőkön, mezőkön járó című koncertjén a korabeli Magyarországról, a XVII-XVIII. századi énekeket szólaltatja meg népi emlékezetből. A gyűjtemény jellegzetessége, hogy darabjai a népénekeket a barokk kidolgozottságával vegyíti.

A koncerten kiváló barokk zenészek, Andrejszki Judit orgona és csembaló művész, továbbá a híres Téka együttes tagja Havasréti Pál működik közre.

A belépés díjtalan! A nagy érdeklődésre való tekintettel, a korlátozott nézőszám miatt, regisztrációs jegyet igényelni kell a sümegi Művelődési Központban. A jegyfoglalásokat a jelentkezés sorrendjében tudják fogadni!

error: Content is protected !!