Idén 25 éves a Művészetek Völgye

kapolcs

Még több helyszínen, még több programmal várja a látogatókat és az egyes helyszíneken még nagyobb férőhelyet biztosít a kényelmes szórakozás érdekében az idén jubiláló Művészetek Völgye. Tíz napon át színházi előadások, koncertek, közösségi programok, beszélgetések és interaktív játékok helyszíne lesz a Balaton-felvidék, a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-javának részvételével.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a szervezők számos, a fesztiválozók igényeit szolgáló technikai újítást is bevezetnek. Idén először a parkolóhelyüket is előre biztosíthatják az elővételes jegyvásárlók a Simple segítségével. Az autópályamatrica- és színházjegy-vásárlásra, ételrendelésre és számos más szolgáltatásra használható mobiltelefonos alkalmazással a parkolásukat előzetesen, okostelefonon intézhetik azok, akik online jegyet vásárolnak a Művészetek Völgyére. Lehetőség nyílik továbbá szállással kombinált jegyek vásárlására, és a bármely napokra beváltható ötnapos rugalmas bérlet is a visszajelzések alapján született.

A fesztiválon a Momentán Társulat, Hajós András és a Modern Art Orchestra, valamint Harcsa Veronika is saját udvaraikban, különleges programokkal és meglepetésvendégekkel várják az érdeklődőket. A völgy egyik legkedveltebb helyszíne, a Klastrom is újra megtelik élettel idén: az első öt napon a világzene és a Fonó fellépői veszik használatba a templomromot, aztán átveszi az irányítást az NVC és az elektronikus életérzés, egy egész napra felbukkan a Balaton Method is. A Hello Wood csapata saját kis falvat, önálló zenei programokat és külön gyerektábort is szervez. A Design Terminál napközben workshopokra, esténként koncertekre várja a közönséget.

Márta István, a fesztivál igazgatója idén egy saját udvarral lepi meg a vendégeket, a Mártapista udvar az igazi mély beszélgetések otthona lesz. Fellép az elmaradhatatlan Hobo, a színház szerelmesei találkozhatnak Pintér Béla Társulatával, a Nézőművészeti Főiskola és a Jurányi Inkubátorház több társulatával is. Lesznek a helyszínen is jubileumi meglepetések és a 25. Művészetek Völgyét ünnepli Sebestyén Márta és a hagyományőrző Muharay Szövetség, az alternatív zenekaroknak otthont adó Elevenkert, a fiatalok kedvenc falusi romkocsmája, a Gólya udvar és a családok és gyerekek kedvenc találkahelye, a Kaláka Versudvar és még sokan mások.

Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál program- és marketingigazgatója a 168 Óra Online-nak elmondta: a jubileumra áttekintették azokat a fesztiválelemeket, amelyek az évek során a közönség tetszését leginkább elnyerték, illetve figyelembe vették az újonnan felmerülő igényeket is. Így született az a döntés, hogy több éves szünet után újra tartanak koncerteket a taliándörögdi Klastromban. A Momentán Társulat és a Modern Art Orchestra meghívásával szintén a közönség szavára hallgatnak. Mivel a színházi produkciók iránt óriási az érdeklődés, a Színház színpadot idén mainstream és alternatív színházi produkciókkal töltötték fel. A gasztronómiai kínálat pedig kézműves sörökkel és street fooddal gazdagodik. „Hippi hangulatú, de kulturált családi fesztivál próbál maradni a Művészetek Völgye, ahol még a kisgyermekkel érkező látogatók is kellemesen érezhetik magukat, mert az ő igényeikre is odafigyelünk” – mondta Oszkó-Jakab Natália.

Forrás: 168ora.hu

error: Content is protected !!