A fényes nap immár elnyugodott

Egyszer valaki összeszámolta, hogy eddig 27 nyelven énekelt. Még szanszkritul is. Sebestyén Márta a Művész a békéért UNESCO-díj egyedüli magyar tulajdonosa, világokat köt össze dalaival. Igazi kulturális követe hazánknak. Nagyon szórakoztatóan mesél, remek humora van. Gyerekkorától kilógott a sorból, mást akart, mást szeretett. Mindig van a táskájában egy furulya.

ridikul

RIDIKÜL MAGAZIN A Radnóti Gimnáziumba időnként népviseletben jártál, kezedben kis kosárkával. Te voltál az egyetlen, akit ez a világ érdekelt, vagy akadtak mások is?

SEBESTYÉN MÁRTA Az osztályból többen jártunk a Bartók Együttesbe és a Kassák Klubba, táncházba. Sebő Ferenc és Halmos Béla atyai jó barátok voltak, később a kollégáim is lettek, csak az, amit tőlük megtanulhattam és elleshettem, már fölért egy egyetemmel.

Az iskolában futóbolondnak néztek, órák alatt kaptam kis cetliket, hogy „Hajrá, Sebestyén, vissza Erdélyt!” Nyilván fura volt, amikor a Thököly úton végigkocogott egy kislány rékliben, befont hajjal, és kiskosárban vitte a tankönyveit.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2016. évfolyama 11. számának 46. oldalán!)

Forrás: ridikulmagazin.hu

error: Content is protected !!